Soruyoruz? Yeni Iğdır

Suriyeli Öğretim Görevlilerinin Artışı ve Etkileri

Suriyeli Öğretim Görevlilerinin Artışı

Fenerbahçe Üniversitesi’nden sonra Üsküdar Üniversitesi’nde de yabancı uyruklu öğretim görevlisi akını yaşandığı ortaya çıktı. Yeniçağ Gazetesi’nden Tolga Şahin’in haberine göre, Üsküdar Üniversitesi’nde de yabancı uyruklu öğretim görevlisi sayısında artış yaşanmaktadır.

Suriyeli Öğretim Görevlileri ve Öğrenciler

Üniversitelerdeki yabancı uyruklu kadrolardaki artış dikkat çekmektedir. Resmi verilere göre, 2022-2023 döneminde Türkiye genelinde 3 bin 651 yabancı uyruklu öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrenciler arasında Suriyeliler ilk sırada yer alırken, Ürdün ve Mısır da sıralamada yer almaktadır.

Suriyeli Öğretim Görevlileri için Koşullar

  • Türkçe Dil Yeterliliği: YÖK tarafından belirlenen Türkçe yeterlilik sınavından en az 60 puan alınması gerekmektedir.
  • Alanında Uzmanlık: İlgili alanda doktora yapmış olmak ve uzmanlık belgelerini sunmak gerekmektedir.
  • Akademik Yayın: Uluslararası hakemli dergilerde veya kitaplarda en az iki akademik yayına sahip olmak gerekmektedir.

Suriyeli Öğretim Görevlilerinin Katkıları ve Zorlukları

Suriyeli akademisyenlerin Türk üniversitelerinde çalışması, Türk ve Suriye akademik camiaları arasındaki iş birliğini artırarak Suriye’deki akademik birikimin Türkiye’ye aktarılmasına olanak sağlamaktadır. Ancak Türkçe dil yeterliliği, farklı akademik sistem ve uyum problemleri gibi zorluklar da bulunmaktadır.

Yeniigdir

About Author

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Iğdır Haber Soruyoruz? Yeni Iğdır

Kılıçdaroğlu Demokrasi istiyor mu?

Son bir seçim daha kaybeden ve hanesine -1 puan yazdıran Kılıçdaroğlu için kelimeler bitti. Şimdi gerçeklerle yüzleşme vakti ama bu
Soruyoruz?

2023 asgari ücret ara zammı yetecek mi?

2023 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi gördük. Bu seçimde amacımızın yeni düzen, insani yaşam olmak yerine, olayı kutuplaştırıcı bir boyuta getirerek bu