Yeni Iğdır

Hırsızlıkta yeni dönem ve Dijital Çağ

Hırsızlık; yazılı kanunlar ve toplumsal değerler açısından, sahibi olmayan bir malı izinsiz olarak alma eylemidir. Geçmişten günümüze hırsızlık, farklı şekillerde varlığını sürdürmektedir. Maddi hırsızlıkların yanı sıra günümüzde dijital hırsızlık da yaygınlaşmıştır. Dijital hırsızlık, birçok roman ve filme konu olmuş ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan bir sorun haline gelmiştir.

Victor Hugo’nun ‘Sefiller’ romanı; toplumsal değerleri sorgulatan ve hukuksal konuları ele alan bir eserdir. Bu roman, insanların vicdanlarını etkileyerek hırsızlık gibi toplumsal sorunlara dikkat çeker.

Günümüzde; yazılı kanunlar ve teknolojik bilgi koruma sistemleri, dijital hırsızlıkların önlenmesi için çözümler üretmeye çalışmaktadır. Ancak, bilgiye erişim kolaylaştıkça, bilginin çalınması ve izinsiz kullanılması da artmaktadır. Emek ve etik değerlerin göz ardı edildiği durumlarda, bilgi hırsızlığı yaygınlaşmakta ve bilgi sahiplerinin hakları ihlal edilmektedir.

Dijital mecralarda; “kopyala, yapıştır, paylaş senindir” mantığıyla hareket eden bireyler, bilgi hırsızlığına bilinçsizce katkıda bulunmaktadır. Bilgiye erişim kadar, bilginin doğru şekilde korunması ve güvenliği de önemlidir. Bu nedenle gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik gibi kavramlara teknolojik destekle dikkat edilmelidir.

Yeniigdir

About Author

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Iğdır Haber Soruyoruz? Yeni Iğdır

Kılıçdaroğlu Demokrasi istiyor mu?

Son bir seçim daha kaybeden ve hanesine -1 puan yazdıran Kılıçdaroğlu için kelimeler bitti. Şimdi gerçeklerle yüzleşme vakti ama bu
Yeni Iğdır

Gelecekte Mülteci sorunu ve Türkiye

Yeni Türkiye hikayesinin temel kahramanları mülteciler olacaktır. Gelecekte Mülteci sorunu ve Türkiye adlı içeriğimiz de geleceğimize kaygı ile baktığımız da